Florapack Kertészet - Dézsások - Bonsai/Datura strammonium - ANGYALTROMBITA / DÍSZMASZLAG
 
Küldjön képeslapot
bármely fotóról!

 

 

Fotóalbum - Kezdőlap Bemutatkozás Elérhetőségünk Termékeink Akciók Hírdetések Hasznos tanácsok
WEBÁRUHÁZ
ÁRLISTA+Ismertető
Kerti tó
ÁRLISTA+Ismertető
Öntözéstechnika
ÁRLISTA+Ismertető
Növények
ÁRLISTA+Ismertető
Egyéb termékek

Friss feltöltések Keresés
GYIK Regisztráció BejelentkezésKezdőlap > Dézsások - Bonsai
A képre kattintva megtekintheti a teljes méretű képet!
Datura strammonium - ANGYALTROMBITA / DÍSZMASZLAG
Díszmaszlag
Datura
A legszebb dézsás növények közé tartozik, de gondos ápolást igényel. Néhány hét alatt akár 2 méter magas, terebélyes és egyenletes bokorrá fejlődhet, amely bőségesen virágzik. A trombita alakú virágok elérhetik a 30 centiméteres nagyságot. Szakaszosan virágzik, júliustól, igen bőségesen. A fehér virágú, erős illatú fajok mellett vannak sárgán, narancssárgán, rózsaszínűen és ritkán halványkéken virágzó maszlagfajok is.
Évente újabb fajták jelennek meg, a telt virágú is sok köztük. Nagyon gyorsan és dúsan növekszik, könnyen nevelhetünk belőle koronás fácskát. Nagy, nehéz dézsába ültessük, és erős támrúdhoz kössük ki, hogy a súlyos koronát a szél ne döntse föl.
Származási hely: Dél-Amerika
Termőhely: Napos, félárnyékos, széltől védett helyet kíván.
Talaj: 1/3 komposzt, 1/3 agyagos kerti föld és 1/3 tőzeg keverékébe vagy egységföldbe - amihez tartós hatású trágyát kevertünk - ültessük.
Víz: Kánikulában naponta kétszer, egyébként naponta egyszer kapjon vizet. Trágyázás: Hetente egyszer, összetett trágyával. Átültetés: Minden tavasszal. Nagyon jót tesz a maszlagnak, ha nyáron kiültetjük a kertbe.
Betegségek, kártevők: Levéltetvek és takácsatka. Gyakran figyelhetünk meg nagy lyukakat a levélen, amit hernyók vagy levélpoloskák rágtak ki. Ha a teleltetőben túl nedvesen tartjuk, talajgombák támadhatják meg.
Teleltetés: Mielőtt a teleltetőbe kerül, vágjuk erősen vissza. Sötét, hűvös - max. 15 °C - helyen tartsuk, keveset öntözzük. A nedvesség gyökér- és szárrothadást okozhat. Amennyiben télikertben teleltetjük, tavasszal is visszavághatjuk. Feltétlenül szükséges, hogy visszavágjuk, mert a növény csak az egyéves hajtásokon virágzik.
Jó tanács: Tavasszal, az átültetéskor a gyökereket kissé visszavághatjuk, ez serkenti a növekedést.
Vigyázat: Az egész növény mérgező!
 
Crassula 02.jpg  crassula 02.jpg  Crassula 04.jpg  Cycas revoluta.jpg  Dasylirion 11.jpg  Dasylirion 12.jpg  Dasylirion 13.jpg  Datura 01~0.jpg  DÉZSÁS_007.jpg  DÉZSÁS_011.jpg  DÉZSÁS_014.jpg  DÉZSÁS_017.jpg  DÉZSÁS_025.jpg  DeZSaS_001.JPG