Florapack Kertészet - Szukkulensek/Lithops - Kavicsvirág
 
Küldjön képeslapot
bármely fotóról!

 

 

Fotóalbum - Kezdőlap Bemutatkozás Elérhetőségünk Termékeink Akciók Hírdetések Hasznos tanácsok
WEBÁRUHÁZ
ÁRLISTA+Ismertető
Kerti tó
ÁRLISTA+Ismertető
Öntözéstechnika
ÁRLISTA+Ismertető
Növények
ÁRLISTA+Ismertető
Egyéb termékek

Friss feltöltések Keresés
GYIK Regisztráció BejelentkezésKezdőlap > Szukkulensek
A képre kattintva megtekintheti a teljes méretű képet!
Lithops - Kavicsvirág
Lithops
Kavicsvirág
A természetben, sivatagi élőhelyén a kavicsvirág a növényevő állatok ellen fejlesztette ki ezt az álcázást, a növény teljesen a környező kövekre hasonlít. Minden növény csak két vaskos, húsos, lapos levélből áll, amelyek alapjuknál egybenőnek. A levelek teteje foltos, de a mintázat és a szín igen változékony. Ősszel meglepően nagy, százszorszép szerű virágja nő a levelek közti hasítékból. Mikor a virág elhal, a levelek elhervadnak, és egy újabb pár nő a növény közepén, az idősebbet felváltva. A legtöbb faj lassan csoportokat képez.
A sok faj közül a legnépszerűbb a L. lesliei, amely változatos színekben, rendszerint halványbarna alapon olajbarna foltokkal fordul elő, virága sárga. A L. bella zöldesszürke, sötétszürke mintával és fehér virágokkal.
Másik hasonlóan gyakori nemzetség a Conophytum, amelyen a hasíték kisebb, kevésbé mély. Egyes fajoknak mutatós rózsaszín virágai vannak.
• Késő tavasszal és nyáron keveset öntözzük a növényeket! Ősszel az elvirágzást követően a következő tavaszig egyáltalán nem kell öntözni.
• Igen szemcsés, jó vízelvezető talajt válasszunk, és csak a cserepet telenőtt
növényeket ültessük át, ez rendszerint jó néhány évet vesz igénybe.
 
Kalanchoe_milottii.jpg  Kalanchoe_orgyalis.jpg  Kalanchoe_rhombopilosa.jpg  Kalanchoe_thyrsifolia.jpg  Kalanchoe_tomentosa.jpg  Kalanchoe_tomentosa_1.jpg  Kalanchoe_tubiflora.jpg  Lithops 001~0.jpg  Lithopsz_012.jpg  Lithops_1.jpg  Lithops_1.jpg  Lithops_105.jpg  Lithops_108.jpg  Lithops_12.jpg